Rubrik Warta Sunda


SN

Mekarwangi, Mekar Dina Wawangi

Oleh KUNINGANMEDIAWarta Sunda • | Jum'at, 21 Januari 2022 11:14

RÈA cara pikeun ngamajukeun usaha. Kawas anu dilakonan ku Arif Komara, warga Kelurahan/Kecamatan/Kabupatèn Kuningan, dina ngokolakeun usahana teu semet ngaronjatkeun palayanan ka para palanggan, tapi ogé karyawan. Arif tèh muka usaha kuliner Mie Ayam Mekar Wangi. Lokasina di sabufeureun pusat pertokoan Jalan SIliwangi Kuningan. Sajaba muka usaha di puseur kota,...
SN

Taman Purbakala Cipari

Oleh Ajun MahrudinWarta Sunda • | Kamis, 05 Januari 2017 14:17

TAMAN Purbakala Cipari perenahna di Kelurahan Cipari, Kecamatan Cigugur Kabupaten Kuningan. Lamun dijugjug ti puseur kota kabupaten mah anggangna teh kurang leuwih tilu lima kilometer. Pangna disebut Taman Purbakala, kusabab di sabudeureun eta taman euyeub ku benda-benda titinggal sajarah zaman purbakala. Nyatana peti kubur batu, Altar batu (punden berundak), Menhir, Dolmen (Batu Meja), Batu...
SN

Balong Cigugur

Oleh Ajun MahrudinWarta Sunda • | Rabu, 04 Januari 2017 22:21

NYARITAKEUN Balong Cigugur nu perenahna di Kelurahan Cigugur, Kecamatan Cigugur, Kabupatén Kuningan, tangtu henteu pukah tina carita mangsa baheula. Sabab ieu balong geus nyampak ti mimiti ratusan taun kaliwat. Enya, baheula Balong Cigugur mangrupakeun salah sahiji kabuyutan di Tatar Sunda. Kabuyutan téh ngandung harti tempat religus, tempat saurang Wiku museurkeun pangaweruh...